HomeBestemmingenThema'sReport schrijven
Verre reis

Tranquilo y no mas...ECUADOR Y GALAPAGOS

Geschreven op 04 november 2012 over Galápagos-archipel

0
 

Belangrijkste tip

Bekijk de 2 tips

ECUADOR
Het op één na kleinste land van Zuid-Amerika maar nergens anders ter wereld vind je zoveel diversiteit op zo´n klein oppervlak. De ene dag drink je warme choco bij een potkachel in de Andes, de volgende dag drink je melk uit een kokosnoot op het strand. Dat is ook wat wij deden....

Iedere busrit in Ecuador is vrezen voor je leven...ze rijden als gekken! Heelhuids kwamen we vanuit Guayaquil aan in Baños, dat aan de voet van vulkaan Tungurahua ligt. Deze is onlangs nog uitgebarsten en misschien is dat de reden dat Baños aandoet als een verlaten spookstadje. Maar wij hebben onsvermaakt. Wandelend door de bergen toen een oud mannetje ons aansprak. Hij had een huisje met mooi view op de vulkaan, of we bij hem thee kwamen drinken. Dus daar zaten we, tussen de kippen en geiten aan de verse kruidenthee. Met een prachtuitzicht! Om meer uitzicht te genieten hebben mountainbikes gehuurd en zijn van Baños naar Puyo gefietst. 60 km door de bergen langs watervallen eindigend aan de rand van het Amazonegebied.

Onze trip vervolgd zich in het Andes gebergte. We hebben hier schilderijen gekocht bij de plaatselijke kunstenaar, onze eigen houtkachel aangestoken en geslapen onder 6 lamawollen dekens. En 's ochtends vroeg uit de veren voor de befaamde Quilotoa Loop. Een hike zonder gids, maar mét routebeschrijving; ¨Op een kwart van het kratermeer bij de derde zandbank naar links.." Door de vele regen en landverschuivingen waren paden compleet weggespoeld. We vonden een alternatieve route langs diepe ravijnen terwijl we behoorlijk wat angstzweet van ons voorhoofd veegden. Na een halve dag kwamen we aan in Chugchilan, vanuit waar we na een koude nacht doorreisden via de evenaar doorreisden naar de kust; Canoa, daar helpen we vissers garnalen pellen en worden we door onze huidskleur voor locals aangezien. Tranquilo y no mas...

Als toetje sluiten we deze trip af met een cruise door de bijzondere wereld die Galapagos heet.

Deze eilandengroep ligt in de Pacific en is miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De diersoorten die er leven zijn uniek en niet bang voor mensen. Hier ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. We hebben onder water gespeeld met zeeleeuwen en we waren getuige van een paringsdans tussen bleu footed boobies. Maar ook zagen we fregatvogels die een nest babyschildpadjes leegroofden, reuzeschildpadden in het wild en leguanen die hun kleur aanpassen aan hun omgeving.

Nog nooit kwam de natuur zo dichtbij als op Galapagos!

Alle highlights van de reporter voor deze bestemming

Relax in Canoa
0
Galapagos Cruise
0

6 reacties

Menno

Mooi! Ecuador lijkt me een bijzondere bestemming

11 November 2012 | 21:53

Lotte

Absoluut waar! & Ik beloof binnenkort weer een bijzondere bestemming te schrijven..

11 November 2012 | 14:19

christel

Hoi Lot, leuk om jou stuk hier te lezen! Ik ga in januari dus ben druk met de voorbereidingen! De tips uit jou stuk kan ik fijn meenemen, thanks!

12 December 2012 | 10:51

Ted

Klinkt geweldig, Lot. Maar wel je huiswerk doen. Guyana, Frans Guyana, Suriname e Uruguay zijn kleiner. Of beter, niet je huiswerk doen, maar gewoon al die landen ook gaan bezoeken :)

12 December 2012 | 10:45

Menno

Hoi Lot, je report is afgelopen week het vaakst bekeken en staat daarom zondag in de Reiskrant nieuwsbrief!

12 December 2012 | 11:45

Lotte

Hoi Menno, wat ontzettend leuk...dankjewel!

12 December 2012 | 22:41
Map_icon
Blue-map-report

Meer over Galápagos-archipel

Schrijf zelf een report