HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Wintersport

Getsjerskien in Pitztal

Geschreven op 02 december 2012 over Wenns im Pitztal

 

Gletsjerskiën in Pitztal

Afgelopen week (3e week november) zijn we in het fraaie Pitztal geweest om te wandelen en skiën.
Het hotel is uitstekend en heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!
's Middags hebben we een skikaart gekocht en zijn direkt naar boven gegaan met het treintje (Gletscherexpress), dwars door de berg van 1740 m hoogte naar het gletschergebied (Pitztaler Glacier) op 2840 m hoogte.
Op dit gletscherplateau bevindt zich een groot en mooi restaurant en van hieruit kan de skiër vele kanten omhoog; van makkelijke pistes tot de wat moeilijke pistes.
We wandelen over de sneeuwvlakte (30 m) en gaan nu met de geheel nieuwe kabelbahn ( Wildspitzbahn) van 2840 naar 3440m hoogte; we komen uit bij het nieuw gemaakte restaurant (Cafe 3440) met een fantastisch uitzicht over alle bergtoppen in een groot deel van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het is het hoogst gelegen restaurant van Oostenrijk en we zijn hier gekomen met de hoogste kabelbaan van Oostenrijk: 3440 m.
Ook kunnen we nog stukje omhoog “wandelen” (15 m) naar een klein platvorm met fantastische vergezichten op de vele gletsjers en bergtoppen.
De skiërs gaan vanaf hier naar beneden skiën en de wandelaars gaan, na genoten te hebben van het mooie uitzicht en onder het genot van “Kaffee mit Kuchen”, weer kabelend naar beneden, 2840 m.

Het skigebied heeft voor elk wat wils; goed voor families; vooral in voor - en naseizoen kan men hier op de gletsjer goed terecht. De betere skiër kan evenals de leerlingen van de skischolen "oefenen" door o.a. vanaf 3440 m naar 2840 m te skiën.

Ook langlaufen is mogelijk op de gletscher.

Een nadeel is dat er ‘s morgens vroeg (in voor en najaar) vooral in de weekends wat wachttijden bij het treintje (Gletscherexpres)zijn. In de winter januarie t/m maart is dit een stuk minder omdat dan de mogelijkheid bestaat naar de Rifflesee te gaan ( vanuit Mandarfen met een aparte kabelbahn (Riffelseebahn); verder verspreiden de skiërs zich in de winter ook over andere gebieden want dan hoeft men niet perse naar de gletsjer.
Het Pitztal als geheel heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

Zie ook mijn video: http://www.youtube.com/watch?v=mcJOQT9k1lU
http://www.blogger.com/home blogs van oetintwente
en verder:
http://www.youtube.com/watch?v=lLDw-_HcO5g
Bergwandern in der Pitztaler Gletscherwelt!

http://www.pitztaler-gletscher.at/de/skigebiet/skigebiet
http://www.pitztal.com/de/daspitztal/bergbahnen

Alle highlights van de reporter voor Wenns im Pitztal

0
Deel deze tip
0
Deel deze tip
0
Pitztal
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report

Ontdek Wenns im Pitztal

Lees meer over Wenns im Pitztal in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report