HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Zonvakantie

Het mooiste van Tenerife in een week!

Geschreven op 09 december 2012 over Playa de las Américas

 

4 Juni 2010 was het dan eindelijk zover mijn eerste vliegvakantie, spannend!
Ik had nogal wat eisen voordat we de vakantie geboekt hadden, niet te ver vliegen, ik wilde heel graag orka's bekijken, maar het moest ook lekker warm zijn, actief en vooral niet een jongeren vakantiebestemming zijn!

Tenerife! Een warm eiland en het grootste en het groenste van de canarische eilanden. En het is maar 4,5 uur vliegen!
Meteen als je onderweg bent naar je hotel valt vulcaan de El Teide op!
Die moet je gezien hebben! Anders krijg je spijt...
Met een bus wordt je bovenop de vulkaan gebracht, hoogtevrees en wagenziek is niet echt handig tijdens deze tocht maar wat een uitzicht!
Met een slingerende weg omhoog en dan nadat je met de lift naar boven bent gegaan sta je op een hoogte van zo ongeveer 3700 meter! Wauw... tussen de wolken geniet je van een ongelofelijk uitzicht...
Tip: neem iets warms mee, het is nogal fris boven!

Boottocht Tenerife is een groot eiland maar overal waar je kijkt zie je de zee, veel water dus met ook veel dieren! Tijdens een boottocht van 4,5 uur (deze raad ik aan) zie je al het moois in het water en aan het water.
De boot is lekker ruim, dat is ook wel nodig want voor de perfecte foto van de walvissen en dolfijnen loop je van de ene kant van het dek naar de andere kant. Halverwege bereik je de spectaculaire cliff Los Gigantes, indrukwekkend zo mooi tegen dat helder blauwe water! Hier kun je ook een plons in het water nemen...Koud! Maar ideaal tegen zeeziekte wat geregeld voor komt op de boot! Op de boot is alles verzorgd eten, snacks en onbeperkt drinken. De glazenbodem onderin de boot viel ons enorm tegen, wij hebben niks gezien gelukkig was dit bovensdek beter.

Loro parque Eindelijk mijn orka's die ik zo graag in het echt wou zien! Een Tip: Neem de discoverytour, deze is in het NL en brengt je langs alle hoogtepunten en backstage! Voor mij was dit uniek, we mochten backstage bij de orka's die we onderwater konden bewonderen. Maar ook de apenverblijven en leuke weetjes maken dit bezoek voor jong en oud compleet! Als je alle shows en het park wilt zien heb je aan een dag zeker te weinig!

Naast deze 3 hoogtepunten op Tenerife geniet je uiteraard ook van de kleine dingen op het eiland. De heerlijke winkelstraatjes, tal van restaurantjes, fonteinshows en stranden hebben mijn vakantie compleet gemaakt!
Oja, de herriemakende disco's tref je hier niet, zelfs niet met ons apartement Parque Santiago IV midden in het centrum.

Alle highlights van de reporter voor Playa de las Américas

0
Deel deze tip
0
Deel deze tip
0
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report

Ontdek Playa de las Américas

Playa de las Americas is vrijwel volledig herbouwd als toeristisch resort, speciaal voor de jeugdige vakantieganger. Besef weer hoe geweldig het leven kan zijn terwijl je van het uitzicht geniet. W... Bekijk deze bestemming of schrijf een report