HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Actieve vakantie

#1 Nicaragua.. Pumps in de Jungle

Geschreven op 31 juli 2012 over Nicaragua

 

Pumps in de Jungle

*Introductie
Wie heeft er niet die droom om het huis te ontvluchten, Nederland achter zich te laten en op zoek te gaan naar avontuur (en een hele knappe Tarzan)? Ik had zeker die droom en in 2006 heb ik mijn stoute Pumps aangetrokken, mijn geregelde leventje achtergelaten om met piepende pumps naar Nicaragua af te reizen.

Ik volgde een studie en wat was dat saai, afzien en vol met leraren die mij naar huis stuurde als er te weinig leerlingen in de klas zaten. 'Dit moet anders', dacht ik bij mezelf en dat kon ook anders! Samen met twee klasgenoten hebben wij ons opgegeven voor een vrijwilligersproject op het eiland Ometepe in Nicaragua, met huizenbouwen als thema.

*Het verhaal
Daar ga ik dan; achttien jaar, bestemming Nicaragua en een mooi doel voor ogen. Dit is het enige dat ik weet. Ik heb veel informatie over het land proberen te verzamelen: waar het ligt, inwonersaantal, geschiedenis, eventuele gevaren, shopping malls (erg belangrijk!) en wat de griezeligste beesten zijn die ik kan tegenkomen. Veel enger dan de Nederlandse huisspin of pissebedden onder de bloempot, mag het echt niet worden!

Via Housten vliegen wij door naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua en in een volgepropt busje waar je met je knieën in je nek zit en loshangende koffers op het dak, vervolgde wij onze weg naar Granada. Daar gaan wij 2 dagen acclimatiseren om vervolgens over te varen naar het eiland waar het allemaal gaat gebeuren. Spannend!

Aangekomen op het eiland worden we begroet door zaklampen, wat eigenlijk geile vuurvliegjes zijn op zoek naar een lekker wijffie, een mokkend dik varken, een taxi die inmiddels al was weggereden en een donker gat gevuld met kuilen waarin je helemaal niets kan zien.

Ons hotel heet Finca Magdalena en als ik beter mijn Spaans had geoefend, wist ik dat dit niet betekend: 5* spa-hotel.
Maar wat dan wel?
Een nachtmerrie!

*Hoogtepunten
Wat een verwend nest was ik, toen ik aankwam in Nicaragua. Te lui om te poepen, gekleed in de duurste jurkjes, maar zo volwassen toen ik terugkwam!
We hebben keihard gewerkt, doodsangsten uitgestaan, vieze dingen gezien en gegeten, maar wat was het mooi!
De stad Granada was gevuld met de mooiste gebouwen, lieve mensen, fascinerende dieren, luxe hotels zoals El Club en de meest geweldige ervaring die ik ooit heb kunnen meemaken.

Dit hele verhaal kun je teruglezen in Pumps in de Jungle en hopelijk mag ik daar binnenkort een nieuw boek aan toevoegen: Pumps naar Oman of Pumps in de Woestijn?

Alle highlights van de reporter voor Nicaragua

0
Deel deze tip
0
Het eiland Ometepe
Deel deze tip
0
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

11 reacties

Gonnie

Ik ben erg benieuwd naar je boek geworden!
Kun je hier alvast iets vertellen over Nicaragua? Welke dingen moet je echt zien? Hoe is de bevolking? Welke zaken moet je vooral overslaan (behalve dan Finca Magdalena)?

08 August 2012 | 10:54

Manon

Echte meisjes in de jungle...;-)?

08 August 2012 | 13:25

Priscilla

Een heel echt meisje in de Jungle;) hihih

08 August 2012 | 21:38

Priscilla

Nicaragua was echt geweldig! Het land: zo mooi, zo puur! De bevolking vreselijk lief, spraken slecht tot geen engels, maar deden vreselijk hun best zich verstaanbaar te maken. Altijd vrolijk en ondanks de armoede die er heerste ongelofelijk gastvrij.

08 August 2012 | 21:41

Priscilla

Dingen die je zeker moet overslaan: Eigenlijk Managua, de hoofdstad. Ik heb er zelf geen narigheid meegemaakt maar er schijnen nog steeds burgeroorlogen te zijn. Maar ik heb zelf met mijn vriendin het hele eiland over gelopen en geen narigheid gehad!

08 August 2012 | 21:42

Priscilla

Helaas was mijn tekstvak al op, dus vul ik het aan via deze manier.. hihih.. De dieren waren waanzinnig mooi, overal aapjes die er de hele dag op los brullen! Mooie vogels, enge tarantula's en grote mensenetende slangen.. Spannend!

08 August 2012 | 21:44

Priscilla

Het meer was erg bevuild dus zwemmen raad ik niet aan, maar als je eenmaal op het eiland het paradijs hebt gevonden..... Wil je nooit meer ergens anders zwemmen! WoW! zie hier het filmpje: http://youtu.be/uxBHSmNqDqg

08 August 2012 | 21:45

Irene

Ik heb het boek gelezen, fantastisch, met een lach en een traan

08 August 2012 | 22:41

Gonnie

Tof, dank voor je reacties. Het reactieveld moet maar eens wat groter he?

08 August 2012 | 22:55

Marianne

Hilarisch boek

08 August 2012 | 00:15

Priscilla

hihih, ja eigenlijk wel Gonnie! Ik zal er nog een verslag over schrijven, deel 2. Zodat ik een betere beschrijving kan geven van Nicaragua. Desnoods nog een deel 3. Leuk dit!

08 August 2012 | 16:21
Map_icon
Blue-map-report
Nicaragua

Ontdek Nicaragua

Lees meer over Nicaragua in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report