HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Verre reis

Felle kleuren: het is Afrika...

Geschreven op 02 februari 2013 over Pemba

Report_pb210338
Paradijs op aarde: Matemo Island

Waarom Pemba?

"Je buiten de begane paden treed en op je weg de mooiste dingen zal mee maken en echt contact kan maken met "

Belangrijkste tip

Verborgen paradijs
In het Noord Mozambique vind je de quirimbas archipelago. Een groepje eilanden omringt door helder blauw water waar een serene rust heerst.
Bekijk de 4 tips

Mijn ongelofelijk reis begon in Malawi, in Lilongwe om precies te zijn. Onderweg van het vliegveld naar de stad werd ik gelijk overvallen door prachtige uitgestrekte landschap waarin vrouwen met fel gekleurde kleding langs de kant van de weg met een waterkan op hun hoofd liepen: het echte Afrika. Mijn eerste indrukken die waren fijn: super aardige en oprechte mensen, verbaasde blikken, reizen in een volgepropte bus vol zingende Afrikanen, waarbij de bus even een pitstop maakt omdat één passagier moest poepen, een ritje met de fietstaxi en een hele dag op de Ilala ferry om Lake Malawi over te steken en aan te komen op mijn eerste echte bestemming: Likoma Island. Een authentiek eiland aan de rand van het Malawi waar het vol staat met baobab bomen. Na een weekje relaxen op dit eiland: zwemmen, snorkelen, hiken, biertjes drinken, poolen, kaarten, voetballen met kinderen uit het nabijgelegen dorpje en op bezoek bij een traditionele medicijnman, pakte ik mijn backpack weer in.

Ik vervolgde mijn reis achterin een truck die mij en mijn nieuwe reisvrienden naar het bootje bracht dat ons naar Cobue (Mozambique) zou varen. Nadat ons visum in de pocket was begonnen we iets sneller dan gedacht (we kregen een lift van twee aardige zuid-Afrikanen) aan onze reis door het binnenland van Mozambique dat bestaat uit jungle, rotsen en lemen hutjes. De volgende dag volgde een avontuurlijke rit met een minibusje volgepropt met maar liefst 25 personen om ons van Lichenga naar Cuamba te brengen. Om de kust van Mozambique te bereiken namen we de trein van Cuamba naar Nampula. De mooiste treinrit van mijn leven, al rijdend door een geweldig groen en bergachtig landschap maakte ik kennis met mijn Afrikaanse medereizigers. Uiteindelijk bracht de vier dagen durende reis met auto, minibus en trein door het binnenland van Noord Mozambique (1400 km) ons aan de kust in het plaatsje Pemba. Een leuk plaatsje om heerlijke verse vis en gamba’s te eten, zeesterren te zoeken als het eb is en een duik te nemen als het vloed is en in gebrekkig Portugees een praatje te maken met de goedlachse Afrikanen.

Na Pemba ben ik samen met mijn nieuwe reisvrienden op een dhow (Mozambikaanse zeilboot) naar de Quirimbas Archipelago (groepje eilanden in de Indische oceaan) afgereisd. Het eerste eilandje dat we aandeden was Ibo, waar we in een schattig bungalowtje sliepen met een open lucht schelpendouche (het water kwam uit een schelp) en een gat in de grond als toilet.

Mijn reisverhaal is nog niet klaar...

Alle highlights van de reporter voor Pemba

0
Verborgen paradijs
In het Noord Mozambique vind je de quirimbas archipelago. Een groepje eilanden omringt door helder blauw water waar een serene rust heerst.
Deel deze tip
0
Bootrip met Ilala Ferry over Lake Malawi
Om het meer van Malawi over te steken moet je met de Ilala Ferry. Geweldige ervaring!
Deel deze tip
0
Bezoek aan medicijnman
Op Likoma Island vind je een traditionele Afrikaanse medicijnman die je op zijn manier helpt met je eigen kwaaltjes.
Deel deze tip
0
Treinreis Cuamba-Nampula (Mozambique)
Een treinreis die je nooit meer vergeet door het prachtige Afrikaanse landschap.
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report
Pemba
Mozambique

Ontdek Pemba

Lees meer over Pemba in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report