HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Verre reis

Ronddwalen in de navel van de wereld

Geschreven op 03 februari 2013 over Paaseiland

 

Waarom Paaseiland?

"Omdat de beste Empanadas van Zuid Amerika gebakken worden op Paaseiland!"

Belangrijkste tip

Vind een lavatunnel!
Fiets of wandel door de westkant van Isla de Pascua en ontdek lavatunnels, herkenbaar aan het bananenboomblad dat groeit in de tunnels!
Bekijk de 3 tips

Paaseiland, de magische, onwerkelijke, imposante aanwezigheid van de moai. Terugkomen met meer vragen dan antwoorden.

Paaseiland fascineert al sinds de ontdekking in 1722. Ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen en Paasch-Eyland genoemd in oud Nederlands. Doordat het één van de meest geïsoleerd liggende eilanden ter wereld is, het dichtstbijzijnde eiland ligt op 2075 kilometer afstand, door de vraag hoe de bewoners er terechtkwamen en natuurlijk door de moai, de gigantische beelden die er staan. In de hoop op vruchtbaar land duwden inwoners van Paaseiland na 1600 veel beelden om. Zo hoopten ze dat de mana (magische kracht) werd bevrijd. Door deze beeldenstorm liggen sommige beelden op Paaseiland nog op hun kant. Deze actie maakte het land natuurlijk niet vruchtbaar, waardoor de situatie voor de Rapa Nui-mensen verslechterde. Toen Roggeveen aankwam op Paaseiland, leefden er naar schatting nog slechts 2000 tot 3000 mensen.

Wie denkt dat de beelden de enige bezienswaardigheid is op Paaseiland (of liever Rapa Nui - Grote Rots genoemd) heeft het mis. Waar de meeste bezoekers het eiland bezoeken in zo'n drie tot vier dagen zijn er ontzettend veel meer dingen te zien en te doen die het echt de moeite waard maken om er een bezoek van zeven of negen dagen van te maken. Het subtropisch klimaat is bij uitstek geschikt om lekker op de fiets te stappen en in een relaxt tempo de verschillende Moai's te gaan kijken. Of lekker naar het strand, of duiken, of boardsurfen tussen de locals! Ga petrogliefen bezichtigen of geniet van de imposante uitstraling van de vulkanen. Wandel naar hartelust in de vrije natuur en ontdek lavagrotten. En vergeet vooral niet lekker te genieten van een lekkere Pisco!

Het is waar, het kost wat moeite om er te komen maar dat is het ook dubbel en dwars waard. Op het eiland zelf zijn er ook voor elk budget voldoende mogelijkheden, je kunt er kamperen, overnachten in een hostel of verblijven in top range hotels. Paaseiland is overweldigend, verassend en inspirerend!

Alle highlights van de reporter voor Paaseiland

0
Vind een lavatunnel!
Fiets of wandel door de westkant van Isla de Pascua en ontdek lavatunnels, herkenbaar aan het bananenboomblad dat groeit in de tunnels!
Deel deze tip
0
Ondek jouw favoriete empanada (ook supervega)
Een fantastisch assortiment dagelijks vers gebakken empanadas vind je hier, ook voor de vegetariers is de keuze reuze!
Deel deze tip
0
Ervaar een zonsop- of ondergang met de Moai
Ervaar de magie van Paaseiland door een zonsopgang of ondergang te ervaren samen met de Maoi.
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report
Paaseiland
Chili

Ontdek Paaseiland

Drie miljoen jaar geleden ontstond er middenin de Stille Oceaan een vulkanische eiland, nu beter bekend als Rapa Nui, of nog beter bekend als Paaseiland. De "Navel der Aarde" werd ontdekt op Eerste... Bekijk deze bestemming of schrijf een report