HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Zonvakantie

Hoezo, orkaanseizoen in Mexico?

Geschreven op 04 februari 2013 over Playa del Carmen (Riviera Maya)

 

Waarom Playa del Carmen (Riviera Maya)?

"een weekje relaxen, lekker eten en drinken, in een compleet andere cultuur wel heel fijn is!"

Belangrijkste tip

Bezoek een Maya-ruïne!
Bekijk de 4 tips

Zaterdagavond, zo’n 36 uur voor gepland vertrek, hebben we nog geen idee waar we terecht gaan komen. Sicilië, Thailand, Terschelling… Dan opeens vinden we enkele reizen naar Mexico. Even Google vragen; hoe komt dit zo goedkoop? Ah, juist, een behoorlijk serieuze orkaan…

Maandag zitten we dus in het vliegtuig naar Mexico. Die orkaan komt vast niet meer terug! Op een klein buitje na hebben we ook alleen maar zon gezien!

Tegen het begin van de avond worden we door de verzorgde taxi-service afgezet bij hotel Las Palapas in Playa del Carmen. Het is dan al donker, maar onze bungalow, direct aan het strand gelegen, ziet er perfect uit. We besluiten nog iets te eten voordat we naar bed gaan. En eten, daarvoor zit je in Mexico goed.

De volgende dag ontwaken we in onze heerlijk geairconditionde kamer, waarna we Playa del Carmen maar ‘ns gaan ontdekken. Conclusie: véél restaurants en toeristenwinkels en het strand is nooit ver weg. Ben je op zoek naar het authentieke Mexico, dan zit je hier verkeerd. Ben je echter op zoek naar een relaxte strandvakantie met een vleugje cultuur, lekker weer, heerlijk eten en nog betere cocktails, dan is Playa del Carmen perfect!

De cincuenta avenida, of 5th avenue, is het hart van de stad. Hier vind je naast winkels en clubs vele restaurants, waarvan de meeste uiteraard Mexicaans eten verkopen. Wil je écht Mexicaans eten, dan moet je echter weg van de hoofdstraat en op zoek naar een klein eethuis; liefst zo ongezellig mogelijk – want dat zijn de beste! Hier eten de Mexicanen zelf en is het eten dus authentiek Mexicaans, en ook nog eens erg betaalbaar. Iets wat je trouwens echt moet proeven is “Mole”, een traditioneel Mexicaans gerecht met heel veel verschillende en verrassende ingrediënten.

Om iets actiefs te beleven, gaan we een dag quad-rijden in de jungle, zwemmen in een cenote (een diep, helder ondergronds meer, waar je een gratis dokter Fish-behandeling krijgt), en snorkelen en zwemmen met schildpadden.

Een aanrader om iets van de oude cultuur van Mexico mee te krijgen, is het bezoeken van een Maya-ruïne. Wij kozen voor die in Coba, omdat dit een van de weinige Maya-vestigingen is waar je nog op de tempels mag komen. Hoogtepunt is dan ook de beklimming van de 42-meter hoge tempel “Nohoch-Mul”. De reis naar Coba voert ons langs de afgesloten hotelwijk “Playacar”. Hier vind je alle grote sterrenhotels op een hoop: nogal ongezellig en massaal. Je kunt beter een hotel als het onze zoeken!

Alle highlights van de reporter voor Playa del Carmen (Riviera Maya)

0
Bezoek een Maya-ruïne!
Deel deze tip
0
Zwemmen in een cenote
Deel deze tip
0
Quad-rijden in de jungle
Deel deze tip
0
Geniet van traditionele Fajitas en Mole!
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report

Ontdek Playa del Carmen (Riviera Maya)

Lees meer over Playa del Carmen (Riviera Maya) in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report