HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Wintersport

Onbekend en toch bemind: Kleinwalsertal (Oostenrijk)

Geschreven op 13 februari 2013 over Kleinwalsertal

 

Waarom Kleinwalsertal?

"Het een sneeuwzekere bestemming is, gemakkelijk en snel bereikbaar, groot genoeg, gevarieerd, een echte familiebestemming"

Belangrijkste tip

Bekijk de 3 tips

Sneeuwfeest in het Kleinwalsertal
We zochten een echte gezinsbestemming met goede skimogelijkheden, en meer. Als echte skifanaten doorkruisten we eerder hele dagen de grootste en mooiste skigebieden in de Alpen.
Met een gezin met jonge kinderen (2,5 en 3,5 jaar) veranderen de wintersportwensen. Goede en snelle bereikbaarheid van het gebied is fijn. Een leuk dorpje is mooi meegenomen. Dichtbij de pistes is heel handig. Redelijk sneeuwzeker vinden we ook belangrijk. En een accommodatie waar het voor de kinderen ook leuk is. Met wat meer faciliteiten omdat we vaker binnen zijn. We hebben het gevonden: hotel Rosenhof in Mittelberg, Kleinwalsertal, Oostenrijk werd ons sneeuwfeest. Wat een heerlijk familiegebied!

Je bent er zo
De reistijd is (vanuit Breda) zo'n 7,5 uur. Het Kleinwalsertal ligt 10 kilometer over de grens met zuid-Duitsland. Je hoeft niet langs Munchen, geen drukke Fernpass, geen uren over bergwegen slingeren. Je komt gewoon meteen in een prachtig dal, waar half januari letterlijk bergen sneeuw lag.

Skiën en andere winterpret
Aangezien we aan opa en oma dit jaar geen medereizigers hadden, maakten we er een echte familiesneeuwvakantie van. Pap en mam om de beurt een halve dag skiën. En genieten met de kinderen; veeeeel spelen in de sneeuw, sleeën, gezellig koffiedrinken, met de gondel naar boven, wandelen. En dat alles op een steenworp afstand en dicht bij elkaar.

Het gebied bestaat uit vier bergen met een hoogte van meer dan 2000 meter. Niet het hele gebied is met elkaar verbonden, maar goed bereikbaar met de gratis skibus of de auto. Prachtige pistes in alle moeilijkheidsgraden, tezamen 120 km. Ook off-piste skiën behoort tot de mogelijkheden.
In het centrumpje van Mittelberg kan groot en klein zich vermaken op de sleebaan. Naar boven lopen hoeft niet, want er is een loopband aangelegd.
In januari waren er heel veel kinderen in de skilessen. In de skispeeltuinen van de skischolen was het dan ook een vrolijke en kleurrijke drukte.

Mittelberg heeft beperkte voorzieningen. Rondom de grote gondel heerst een gezellige sfeer en er zijn wat (ski)winkels. Hirschegg evenzo. De levendigheidheid en winkels zijn te vinden in Riezlern, zo'n 7 km van Mittelberg.

Hotel Rosenhof: service met een grote 'S'!
Een gezin met jonge kinderen beleeft hier veel plezier. Perfect en met zorg bereid eten, gratis sleeën en sportbuggy's, een zwembad en fantastische kamers, veel te doen voor de kinderen. Zij maken hun beloftes meer dan waar!

Alle highlights van de reporter voor Kleinwalsertal

0
Deel deze tip
0
Skiën, ook voor gevorderden
Deel deze tip
0
Springschans in Oberstdorf
Eén van de vijf skivliegschansen ter wereld, voor het publiek te bezoeken. Oberstdorf maakt deel uit van het bekende Vierschansentoernooi
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report
Kleinwalsertal
Duitsland

Ontdek Kleinwalsertal

Lees meer over Kleinwalsertal in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report