HomeBestemmingenThema's Report schrijven Schrijf tip
Actieve vakantie

Krijtlandpad: Nederlands mooiste wandeling?!

Geschreven op 23 juli 2013 over Limburg

 

Waarom Limburg?

"het afwisselend, verrassend en dichtbij is.De combinatie met de Limburgse specialiteiten en gastvrijheid maken het tot een topbestemming"

Belangrijkste tip

meer informatie over het Krijtlandpad
Bekijk de 5 tips

Een wandelweekend, niet te ver weg, met genoeg afwisseling en leuke plaatsjes om te overnachten….dat was het plan. Na opties bekeken te hebben in Duitsland en België, kwamen we toch uit op het Krijtlandpad in Zuid Limburg, ook wel bekend als streekpad 7.

Op donderdagavond vertrokken mijn vader, broer en ik richting Maastricht. Hier sliepen we bij B&B Jolcia. Een prima plek om te beginnen. De auto kon daar gratis blijven staan en het was makkelijk om de route op te pikken. Vrijdagochtend vertrokken we na een goed ontbijt. Het eerste deel liep langs de Maas. Tot Eijsden liepen we langs de oever van deze rivier. Vervolgens boog het pad de Zuid- Limburgse heuvels in. Onze eerste overnachting was in het Berg en Dal hotel in Slenaken, na bijna 30 kilometer. Een prima betaalbare locatie met vriendelijke eigenaar. Na de inspanning was het natuurlijk tijd voor een heerlijke Limburgs gebrouwen biertje.

De tweede etappe liep van Slenaken naar Gulpen, via een lus door Vaals. Hier waan je jezelf echt in het buitenland. De ene keer door het bos, dan door de weilanden en genoeg leuke dorpjes om te stoppen voor een lekkere vlaai. In Gulpen sliepen we midden in het centrum. Een erg leuke plek om de avond door te brengen. Na bijna 60 kilometer te hebben gelopen in twee dagen begonnen we de voeten wel te voelen, maar een hapje en een drankje maakte veel goed. De laatste dag ging het via Valkenburg weer terug naar Maastricht. Een mooi stuk langs de Geul laat weer een heel andere kant van Limburg zien. Moe maar voldaan komen we zondag aan het eind van de middag weer bij de auto aan. Een heerlijk weekendje, lekker bijgepraat tijdens het wandelen, en genoten van de mooie natuur. Een goddelijke combinatie met de lokale specialiteiten en bieren!

Er zijn een paar momenten waarop je de route iets in kunt korten als je minder tijd hebt. Dit kun je lopend doen, of je kunt ervoor kiezen de bus of trein te pakken. De route is goed aangegeven. We hebben geen moment twijfel gehad over welke kant we op moesten. Aan te raden is wel om het ANWB boekje aan te schaffen. Hierin staat praktische informatie, achtergronden en leuke plaatsen om te eten en drinken.

Alle highlights van de reporter voor Limburg

0
meer informatie over het Krijtlandpad
Deel deze tip
0
goede en betaalbare B&B in Maastricht
Deel deze tip
0
Accommodatie in Slenaken
Deel deze tip
0
accommodatie in Gulpen
Deel deze tip
0
Boekje van de ANWB over de wandeling
Deel deze tip
Gemiddelde waardering

Reacties en vragen

Map_icon
Blue-map-report
Limburg
Nederland

Ontdek Limburg

Lees meer over Limburg in reisverhalen en tips. Bekijk deze bestemming of schrijf een report